Massage Assen

Alles wat je moet weten over een brace

Geplaatst op

Kijk eens in de gangpaden van de plaatselijke apotheek of sportwinkel en je zult tientallen verschillende braces zien. Braces zorgen er in eerste instantie voor dat je beter kunt functioneren met minder pijn. Je hebt braces in allerlei soorten en maten en zijn beschikbaar van je grote teen tot aan je nek. In deze blog vertellen we wat braces precies doen.

Zo werkt een brace

In de eerste plaats worden braces gebruikt om spieren te ondersteunen. De constructie van de meeste braces bestaat uit neopreen (een rekbaar rubber materiaal) dat ook kan dienen om de lokale warmte in het gebied vast te houden. Deze braces worden over het algemeen uitgerekt om op het gewenste gebied te passen, wat ook voor compressie zorgt. Compressie kan nuttig zijn voor het verminderen of voorkomen van plaatselijke zwelling. Voor een grote spiergroep kan compressie zorgen voor een betere functionering. Wanneer een spier samentrekt, is het zijn taak om de botten dicht dichter bij elkaar te brengen om te bewegen. Wanneer het echter samentrekt, zet de spier zich ook uit naar de zijkant of verwijd. Op het moment dat de spier compressie krijgt, geeft de brace de spier iets om tegenaan te duwen voor verbeterde efficiëntie. Dit is ook de grondgedachte voor atleten die compressie shorts dragen tijdens print activiteiten zoals voetbal en atletiek. 

Redenen om een brace te dragen

Er zijn veel aandoeningen en verwondingen die ertoe kunnen leiden dat je overweegt om een brace te kopen. Zoals verteld heb je braces in allerlei soorten en maten dus het verschilt per lichaamsdeel waarvoor je een brace kunt dragen. Onderstaand 3 redenen waarom je een brace zou kunnen aanschaffen:

–       Blessure – een brace kan je helpen met een blessure. Je draagt bijvoorbeeld een duimbrace bij duimblessures als een ‘skiduim’ of ‘jachtopziener’.

–       Reuma – bij ziektes zoals reuma kan een brace helpen tegen pijn en verbetering van de functie.

–       Zwakke knieën – een kniebrace helpt bij pijn rond de knieschijf en geeft compressie.

Succes met het zoeken van je ideale brace! Zo gaat het herstel beter.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden