Massage Assen

Hoe ontstaan wallen onder je ogen en wat kun je eraan doen?

Geplaatst op

Wallen onder je ogen, oftewel een lichte zwelling onder je oogleden, komen vaak van nature voor als je wat ouder wordt of door vermoeidheid en een ongezonde levensstijl. Als het geen vermoeidheidswallen zijn spreken we van vocht- of vetwallen. Hoe ontstaan deze laatste twee wallen en wat kun je eraan doen? In deze blog geven we een antwoord op deze vragen.

Oorzaak van vocht- en vetwallen

Door de jaren heen verzwakken de weefsels rond de ogen, inclusief een deel van de spieren die de oogleden ondersteunen. Met andere woorden: het collageen neemt af in de regio van de oogleden. Natuurlijk vet dat ondersteuning aan de ogen biedt verplaatst zich naar de onderste oogleden en zorgt voor een zwelling. Daarbij is het mogelijk dat andere vloeistoffen zich ophopen onder de oogleden en de zwelling versterken. Hoewel dit de meest voorkomende oorzaken zijn voor wallen, is het mogelijk dat er andere infecties of allergieën de boosdoener zijn voor wallen onder je ogen. Daarbij hebben we eerder al vermoeidheidswallen genoemd. Deze worden veroorzaakt door een gebrek aan slaap, stress en/of roken. Dit gaat dan vaak gepaard met donkere kringen rond de ogen.

Oplossingen voor wallen onder je ogen

Hoewel wallen een vervelende invloed hebben op je uitstraling, zijn ze in de meeste gevallen volledig ongevaarlijk voor de gezondheid. Zeker als het gaat om wallen die door ouderdom en dus een verslapping van de spieren ontstaan. Er zijn echter wel een aantal manieren om van je wallen af te komen. Dit zijn vaak kleine cosmetische ingrepen die je bij een gespecialiseerde arts kunt laten uitvoeren. We maken een onderscheid tussen twee soorten ingrepen: rimpelbehandelingen en ooglidcorrecties.

Rimpelbehandelingen

Onder rimpelbehandelingen verstaan we ingrepen die bedoeld zijn om de uitstraling van het deel rond de ogen te verbeteren. Denk hierbij aan chemical peeling en fillers. Deze zijn bedoeld om de verkleuring tegen te gaan, de huid strakker te maken en een jongere uitstraling te creëren.

Onderooglidcorrectie

Afhankelijk van de oorzaak van de wallen onder de ogen, is wallen verwijderen met een onderooglidcorrectie een geschikte mogelijkheid. Bij deze ingreep van ongeveer een half uur wordt de overtollige, losse huid voorzichtig weggesneden. Het is een minimaal ingrijpende operatie en de resultaten zijn direct zichtbaar.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden