Massage Assen

Last van je rug en andere spieren?

Geplaatst op

Tegenwoordig spenderen we de meerderheid van de dag op een stoel achter ons bureau. Dit kan veel lichamelijke klachten opleveren, bijvoorbeeld rugpijn, schouderpijn of knopen die niet los lijken te komen. Om deze klachten tegen te gaan kun je kleine oefeningen achter je bureau doen of beginnen met yoga als je graag voorkomt in plaats van geneest. 

Zelf aan je postuur of lichaam werken? Begin met yoga!

Massages helpen je lichaam herstellen en versterken, maar je zult natuurlijk niet iedere dag een masseur bij de hand hebben. Daarom is het belangrijk dat je zelf actief bezig bent met het behouden van een goed postuur en het warmhouden van je spieren. Een goede activiteit hiervoor is yoga. Je traint hierbij je lichaam en de oefeningen zorgen voor een correcte lichaamshouding. Yoga doe je gemakkelijk thuis, het enige wat je nodig hebt is een yogamat. 

Heb je geen yogamat in huis? Dan kun je ook een speelmat foam gebruiken om hierop je oefeningen te doen. Een speelmat foam is een stuk goedkoper dan een yogamat, dus als je eerst wil testen of het iets voor jou is kun je beter eerst een voordelige aankoop doen. Misschien heb je zelfs al een speelmat foam in huis liggen voor je kind. Een speelmat foam heeft dezelfde kenmerken als een professionele yogamat en veert mee met het gewicht dat je op de mat plaatst. Op de harde vloer yogaoefeningen verrichten is pijnlijk en flink oncomfortabel, dus het inslaan van een yogamat of speelmat foam is zeker de moeite waard. 

Stretchoefeningen voor aan je bureau

Als je tijdens het werk even je spieren wil losgooien, dan zijn er een aantal korte oefeningen die je kunt uitvoeren. Zo kun je pijn in je schouders tegengaan door diep in te ademen en dan je schouders op te trekken. Houd dit even vast en draai dan langzaam je schouders naar beneden toe terwijl je uitademt. Herhaal dit een aantal keer en je zult merken dat de spanning zal wegtrekken. Voor nekpijn heb je een andere mogelijke oefening: plaats een van je handen onder je dijbeen. Kantel je hoofdrichting de tegenovergestelde schouder van de gekozen hand. Houd hier je hoofd een aantal seconden en draai je hoofd vervolgens iets naar voren toe zodat je nu richting je oksel kijkt. Wissel dan van hand en doe de oefening opnieuw.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden