Massage Assen

Massage en chiropractie een succesvolle combinatie bij chiropractie Hilversum

Geplaatst op

Veelal krijg ik de vraag als chiropractor of massage kan helpen. Jazeker wellicht niet altijd therapeutisch maar wel ontspannend. Toch zit dit anders. Er is veel verschil in de kwaliteit aan masseurs. Vraag uw masseur of masseuse of ze een therapeutische massage kunnen doen. Deze massages kunnen het herstel van een spierklacht bevorderen en daardoor ook de beweeglijkheid van een aangedane gewricht.

Wat doet de chiropractor?

Dan komen we vanzelf bij wat een chiropractor doet. De chiropractor focust bijna zijn hele dag op het bewegen van de wervelkolom. Zodra de wervelkolom verkeerd beweegt, kan er spanning ontstaan op de gewrichten. Die spanning kan resulteren in pijn en stijfheid en zo is een klacht geboren.

Goede beweging van de wervelkolom is belangrijk

Gezien een goede beweging van de wervelkolom zo essentieel is probeert de chiropractor te achterhalen waar het verkeerd gaat in de beweging van de wervelkolom en tracht met technieken de bewegelijkheid te verbeteren. Dit gebeurt veelal door middel van manipulaties, correcties of mobilisaties.

Eerlijk gezegd, echter wel gekleurd typend, gezien de schrijver van dit artikel chiropractor is, kan de chiropractor dit uitermate kundig. Ook wel logisch gezien een chiropractor een vijfjarige universitaire opleiding geniet. Dit is veelal in het buitenland ook een duidelijke reden waarom chiropractie in Nederland nog niet geheel gevestigd is.

Massage en de spier

Terug naar de massage. Bij een massage probeert de therapeut of masseur/ masseuse de bewegelijkheid te bevorderen om beperkingen van de spier op te heffen dwz de bekende knopen los te maken en zodoende dat de spier weer beter kan samentrekken. De doorbloeding wordt immers gestimuleerd en afvalstoffen worden zo snel afgevoerd.

Combinatie van chiropractie en fysiotherapie

In onze praktijk combineren we veelal massagetechnieken met de technieken van de chiropractor om zodoende een betere beweging te krijgen. Echter bij MoveWell werken geen masseurs maar fysiotherapeuten. Een fysiotherapeut zal zijn techniek nimmer een masssage noemen echter zijn er veel technieken die therapeutisch het spierweefsel losmaken.

De resultaten van deze gecombineerde fysiotherapie, massage en chiropractie zijn dermate goed. Dat de praktijk MoveWell in Hilversum in een paar jaar is gegroeid tot een praktijk waar mensen uit het hele land naar toe komen met complexe rugklachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden