Massage Assen

Nieuwe ontwikkelingen maken onze rug experts effectiever

Geplaatst op

Ons rugcentrum in Hilversum ziet een aantal honderd rugklachten per week. Het blijft innoveren en uitzoeken waar en hoe de meeste effectieve behandeling bereikt kan worden. Ons team aan rug experts Hilversum staat voor u klaar. Chiropractoren, fysiotherapeuten en oefentherapeuten helpen u als team verder.

Zoeken naar de nieuwste producten voor de rug expert

Jaarlijks ga ik naar een Duitse medische beurs. Zo ook een jaar geleden. Als een kind in een snoepwinkel stond ik te staren naar een ‘demo-patiënt met nekklachten’ die gekoppeld werd aan een hypermoderne robottafel. Nooit had ik kunnen denken dat een robot onze handen zou vervangen. Gelukkig is dat nu nog niet het geval. Maar het is interessant te zien hoe technologie mensen verder kan helpen. De therapeut beweegt langzaam de nek van de patiënt. De robot pikt deze beweging op en kopieert deze exact. Vervolgens vertelt de therapeut aan de robot hoe lang een bepaalde beweging moet worden herhaald.

Echografie als toegepast in de fysiotherapie en chiropractie

Een ander voorbeeld van innovatie is de toepassing van echografie in chiropractie en fysiotherapie. Rugklachten kunnen veel oorzaken hebben. Eén daarvan is de conditie van bepaalde spiergroepen. Sommige spieren kunnen te zwak worden, andere spieren te sterk en te strak. Met het trainen van de rug kunnen we tegenwoordig exact zien welke spieren worden aangespannen door middel van EMG en echografie. Zo kunnen wij onze kennis nog beter toepassen en de patiënt dit correct uitleggen. Waar echografie vroeger eigenlijk alleen via het ziekenhuis kon, kan dit nu ook worden gedoceerd aan fysiotherapeuten en chiropractoren. De behandelend therapeut ziet gelijk hoe effectief zijn of haar behandeling is.

Rug specialisten gebruiken ook virtual reality

Als trainen snel te saai is kan je tegenwoordig ook de rompstabiliteit trainen terwijl je vliegt over een ravijn. Dankzij deze virtual reality manier van trainen, kan je gerichter trainen en boeit het de patiënt meer dan vroeger.

Shockwave ook interessant voor rugklachten

Waar ultrasound dus verleden tijd is, kan er met shockwave meer bereikt worden. Dankzij geluidsgolven kan aangedaan weefsel geactiveerd worden. Denk aan hetzelfde apparaat als een niersteenvergruizer maar dan gefocust op een verkalkte pees of bijvoorbeeld een hielspoor en natuurlijk bij rugpijn. De therapeut kijkt via de echografie naar de spieren. Ook nu kunnen wij dankzij echografie gelijk zien wat de voor- en na-effecten hiervan zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden