Massage Assen

Tanden bleken: met tandpasta of toch een behandeling?

Geplaatst op

Je wordt tegenwoordig bedolven met diverse radio- en televisiespots waarin professionals beweren jouw tanden te kunnen bleken, waaronder met een simpele tandpasta. In dit blog lichten we de verschillende opties toe met de voor- en nadelen.

Whitening tandpasta’s

De meest gangbare en simpele optie die men vaak hoort, is het gebruiken van een speciale tandpasta die belooft jouw gebit wit te maken. Je vindt ze in de schappen van iedere drogist en supermarkt en zijn zeer gemakkelijk verkrijgbaar.

Voordelen: Het grootste voordeel van deze optie is dat deze zeer goedkoop is. Bovendien hoef je voor deze ‘behandeling’ niet naar de tandarts, waardoor het eigenlijk helemaal geen behandeling is. Verder hoef je hiervoor geen tijd vrij te maken, want over het algemeen poets je dagelijks al twee keer per dag je tanden. Het enige wat je hoeft te doen is het vervangen van je tandpasta.

Nadelen: In extreme gevallen kan het zijn dat de tandpasta schurende bestandsdelen bevat, waardoor je tandvlees of glazuur aangetast kan worden. Vraag voor een goed advies altijd aan je tandarts welk merk voor jou de beste keuze is. Verder levert deze manier meestal niet het resultaat op wat je zelf voor ogen hebt als je aan tanden bleken denkt. Je tanden worden niet – zoals bij tandarts behandelingen wel het geval is – vier tinten witter.

Tanden bleken bij een tandarts

Als je écht vier tinten wittere tanden wil hebben, dan is een tandartsbehandeling essentieel. Dit kan echter al vrij gemakkelijk en volledig pijnloos. Je tandarts neemt staaltjes af, waardoor de contouren van je gebit precies zichtbaar worden. Op basis hiervan kan de tandarts een whitening bitje maken die je herhalend moet gebruiken gedurende een aantal weken.

Voordelen: Deze behandeling is thuis uit te voeren, waardoor je een volledig pijnvrije behandeling hebt. Bovendien biedt vrijwel iedere tandarts dit soort behandelingen aan. Zo kun je in onze hoofdstad altijd terecht bij Tandarts Plantage Middenlaan voor tanden bleken in Amsterdam.

Nadelen: Dit betreft een behandeling waar je dus wel voor naar de tandarts zult moeten. Je dient bovendien goed het schema aan te houden waarin je het bitje aan zal moeten brengen. Deze optie kan ook een beetje duurder zijn in vergelijking met het alternatief met tandpasta.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden