Massage Assen

Wat doen logopedisten?

Geplaatst op

Een logopedist is een HBO-opgeleide gezondheidswerker die werkt met iedereen die moeite heeft met communiceren. Dit kunnen problemen zijn met spraak en geluid, bijvoorbeeld problemen met het maken en combineren van klanken in woorden, taal -, problemen met het begrijpen van wat andere mensen zeggen of met het gebruik van woorden en zinnen om ideeën uit te drukken. Lage geletterdheid, waaronder lezen en schrijven, sociale vaardigheden, stotteren, stemproblemen zoals heesheid of ademnood, vallen ook binnen het werkterrein van de logopedist.

Logopedisten helpen mensen de beste manier van communiceren te vinden om aan hun behoeften te voldoen. Dit kan strategieën omvatten om de spraakverstaanbaarheid of -vloeiendheid te verbeteren, of tekens, symbolen, gebaren en andere vormen van ondersteunde communicatie. Logopedisten helpen ook mensen die problemen hebben met het slikken van eten en drinken.

Waar vind je de logopedist? 

Logopedisten werken in kleuterscholen en scholen, ziekenhuizen, vroegtijdige interventieprogramma’s, gezondheidscentra, diensten voor geestelijke gezondheidszorg en privépraktijken. Ze hebben vaak speciale interesses in gebieden met complexe behoeften zoals doofheid en slechthorendheid, autisme spectrum stoornis (ASS), cerebrale parese of verstandelijke handicap. Daarbij kunnen ze werken in gespecialiseerde interventiediensten voor kinderen met deze handicaps. Spraakpathologen werken één op één met kinderen en ook met groepen – bijvoorbeeld in de klas. Zij maken vaak deel uit van vroegtijdige interventie teams van verschillende specialisten die met kinderen werken – bijvoorbeeld ergotherapeuten, psychologen en diëtisten. Bij logopedie beverwijk is het gemakkelijk om de juiste behandeling te krijgen. 

De logopedist is er voor alle leeftijden 

Je kunt dus wel stellen dat de logopedist voor alle leeftijden ingezet kan worden. Het beste is dat kinderen waarvan duidelijk is dat ze spraakproblemen hebben, of aanverwante zaken, direct naar een logopedist gaan om een behandeling zo snel mogelijk te starten. Eerst ga je langs je huisarts en wordt er gekeken of er medische oorzaken zijn voor de verschillende problemen. Wanneer dit niet het geval is, wordt er doorverwezen naar een logopedist.

Gerelateerde berichten

Over ons

Bij Massage Assen streven we naar het maken van uitstekende content. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende Zweedse massage, een verlichtende deep tissue massage of een verjongende hot stone massage, wij bieden een scala aan blogs over behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Contactgegevens

Via info @ massage-assen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden